BLACK CHRISTMASS

Root
Från Tjeckien härstammar detta Black Metal band som sedan 1987 har spridit det satanistiska budskapet framgångsrikt. Frontfiguren tillika grundaren Big Boss har i sin ungdoms dagar även grundat den tjeckiska grenen av Church of Satan, men tar idag avstånd från organisationer. Musikaliskt ska detta band påminna om både tidiga Venom och Bathory – något ni själv får avgöra i Norrköping i december!

Vampire
Vad vore en mörkrets festival utan blodsugare? Göteborgska sådana, dessutom. Ur mörkret skapades denna kvintett år 2011 med en tanke om att ta tillbaka det som Death Metal en gång stod för och lät som. Sagt och gjort, första demon kom redan året därpå och i våras släppte bandet sin andra fullängdare ”With Primeval Force”. Kryddad med trolskt månljus, dimma, gravar och spindelnät…

Tyranex
I genren Thrash/Speed Metal presenterar vi idag svenska Tyranex, som sedan starten 2005 har slagits för metal med sin hårda attityd. Influenserna hittar de i både Europa och Amerika, där denna typ av musik lirades flitigt under musikstilens glansdagar på 80-talet. Tre skivor har det hunnit bli, varav den senaste, ”Death Roll” släpptes i år.

Throne of Heresy
”Hemma” i Östergötland figurerar Throne of Heresy i dödsmetalfronten. I november släpps deras konceptalbum ”Decameron”, en historia som porträtterar den svarta döden, a.ka. Digerdöden, när den härjade i Östergötland som värst under 1300-talet. Producerar plattan gör ingen mindre än Magnus ”Devo” Andersson (Marduk). Bered dig alltså på en historielektion med svarta dödstoner!

Disregard
Sista presentationen för i år får Göteborgska Disregard. Även här får vi Death metal, men bandet menar här att de tagit genren ett steg längre med sin brutalitet, hastighet och sitt mörker. Återstår att se vad det innebär när vi ses i Norrköping i december!