ECLIPSE GÖR SVERIGEDATUM

Eclipse är ett av Sveriges allra mest framgångsrika och framstående moderna hårdrocksband. Deras resa de senaste åren har varit enastående: de turnerar världen över – från Japan och Australien till USA och flertalet Europaturnéer – deras skivor hyllas av en enad rockpress och säljer som smör. Och streamingsiffrorna talar sitt tydliga språk – över 100 miljoner streams totalt.

Efter en sensationell festivalsommar 2023 släpper bandet sitt nya album ”Megalomanium”, en ultra-melodiös dänga som visar varför Eclipse är bäst på det de gör. Bandet är genreöverskridande och lockar både traditionella hårdrocksfans och den yngre generationen.

Och även om Eclipse bevisligen kan spela in grymma plattor så är det ett band som allra helst ska upplevas på en scen. Som sångaren Erik Mårtensson själv uttrycker det:
”Varje gång vi ska ställa oss på en scen så kommer jag ihåg känslan från när man var yngre och skulle se ett band. Spänningen, den lite nervösa väntan framför scenkanten och förväntningen om att bli helt överkörd. Vi känner ett stort ansvar inför vår publik och vill att varenda person i lokalen ska känna sig fullkomligt mosad när vi kliver av!”

De senaste 10 åren har Eclipse outtröttligt byggt upp sin fanskara genom gediget turnerande, och de har också haft möjligheten att spela som förband till Aerosmith, My Chemical Romance och Scorpions. Hösten 2023 ger sig Eclipse ut på en massiv Europaturné tillsammans med H.E.A.T. vilken följs av norska och svenska konserter och festivaler. Och sedan en ny vår, och en ny sommar…