NORDIC POWER METAL TITANS

De finska metal-giganterna Stratovarius och Sonata Arctica ger sig ut för att tillsammans erövra Europas scener i höst! I oktober gör deras ”Nordic Power Metal Titans”-turné nedslag i Sverige för 4 datum. Dessutom ser vi Induction som support!

Sedan slutet av 90-talet har den finska melodiska metal-virvelvinden Sonata Arctica konsekvent släppt kritikerrosade plattor och spelat otaliga shower. Kvintetten – sångaren Tony Kakko, gitarristen Elias Viljanen, basisten Pasi Kauppinen, Henrik ”Henkka” Klingenberg på keyboards och trummisen Tommy Portimo – har under åren blivit galjonsfigurer inom power metal-genren.

I oktober  återvänder de till Umeå, Borlänge Göteborg och Stockholm tillsammans med landsmännen Stratovarius som intar scenen med senaste albumet ”Survive” och en gedigen katalog klassiker i bagaget! 

Stratovarius hälsar: ”We are super excited to do this autumn tour together with Sonata Arctica and Induction. We toured together with Sonata Arctica and Rhapsody back in 2000 when ‘The New Wave of Power Metal’ had just been unleashed, and this will be a great opportunity to show how strong power metal still is and how it’s evolved, adapted and survived!”

Induction lirar progressiv power metal med symfoniska influenser som skapar en episk och heroisk atmosfär. 

Med tre starka akter på scen är detta turnépaket höstens ”måste se” för alla melodisk/power metal-fanatiker!

Inga aktuella shower för tillfället.