BILJETTER

En elektronisk biljett (dvs. såna biljetter du kan köpa här) är unik och personlig. Du får biljetten mailad till dig (eller snarare en länk till där du kan ladda ner den) om du inte valt att få den levererad per post. Om du får biljetten via mail/laddar ner den, så får du i själva verket en unik PDF-fil (en fil per typ av biljett du köpt). Denna PDF-fil skriver du ut och då har du biljetten i din hand. Den utskrivna biljetten är vad som berättigar till entré, – ta den/de med dig till evenemanget.

För att öppna/skriva ut PDF-filen behöver du gratisprogrammet Adobe Acrobat Reader. Om du har köpt flera biljetter så har PDF-filen flera sidor, – en sida per biljett.

En elektronisk biljett har en unik streckkod som identifierar biljetten. Denna streckkod läses av när du kommer till evenemanget. Om streckkoden är giltig (dvs. att den inte tidigare har utnyttjats för entré till evenemanget) är du berättigad till entré på samma sätt som med vilket annat slags giltig biljett som helst.

Om det finns flera kassor/entréer till evenemanget kommer systemet som används för att verifiera biljetterna på plats kommunicera mellan de olika kassorna. Det går inte att använda samma biljett ens i två olika kassor.

Vill du inte köpa biljett med kort eller över nätet går det utmärkt att beställa via Ticksters kundtjänst på 0771-47 70 70

  • Biljetten är en värdehandling. Förvara den (och PDF-filen) lika säkert som vilken annan biljett som helst
  • Du kan skriva ut biljetten på vilken laser- eller bläckstråleskrivare som helst. Den behöver inte skrivas ut i färg.
  • Du kan (om du vill) radera PDF-filen när du skrivit ut biljetten.
  • Många arrangörer väljer att ha speciella kassor för att lösa in just elektroniska biljetter (som den här). Håll därför utkik efter en kassa som är märkt ”e-kassa” eller motsvarande speciellt ämnad just för e-biljetter.
  • Kvittot som mailades till dig gäller INTE som biljett. Endast den nedladdade PDF-filen i utskriven form är giltig som biljett.

Köp biljett här