BLACK CHRISTMASS 2017 – FÖRSTA BANDEN KLARA

För fjärde året i rad hyllar vi vintermörkret genom att låta musikvärldens svartaste själar ställa sig på scen i Norrköping. Våra första ”early bird”-biljetter sålde slut på 20 sekunder (!), detta  innan vi släppt några akter. Nu är det äntligen dags att presentera de första banden till årets festival:

Belphegor

Österrikiska Belphegor lovar att de ska hylla Satan och dess demoniska själ när de äntrar vår scen i december. De hävdar att de är en av de mest extrema akterna i black metal genren så vi vet vad vi har att vänta oss. Belphegor släpper nytt album i september, så vi lär även få höra nytt material! Plattan blir deras elfte sedan starten 1992.

Bölzer

Black/Deathmetalbandet Bölzer, hemmahörande i Schweiz, är först ut i årets lineup. Denna duo är inne på sitt tionde år och har nyligen släppt sin första fullängdare, ”Hero”, där de anammat mer ren sång än tidigare. Namnet antyder något i stil med rejäl kraft eller urladdning så vi får bereda oss på något alldeles speciellt på scen!

Merciless

Ett av de svenska band som formades under death/thrash metals fornstora dagar är Strängnäs-baserade Merciless. Sedan 1986 har de, med undantag för en paus på några år, stretat på och släppt flera album i genren till publikens stora jubel. Nu är det dock dags att sätta punkt för denna gång. Black Christmass blir enligt ryktet deras sista spelning i Norden. För alltid?

Onslaught

Onslaught lovar publiken old school thrashmetal som den ska låta. Ända sedan 1982 har herrarna levererat just detta. På Black Christmas 2017 kommer britterna att framföra plattan ”The Force” från 1986 i sin helhet. Det blir bandets julklapp till publiken!

 

Biljetter till Black Christmass festival 2017 hittar du här: www.ticketmaster.se