Hatebreed och DevilDriver gör gemensam sak – slår ihop sina konserter i Stockholm

Skrikhult_A2_Hatebreed_Stockholm

Den 15 april var det tänkt att amerikanska DevilDriver och landsmännen i Hatebreed skulle göra varsin konsert i Stockholm, men i olika lokaler. När vännerna i de två banden fick nys om detta ville de göra gemensam sak av det hela och bjuda Sverige på en riktig metalfest. Därför kan Live Nation tillsammans med Skrikhult nu bekräfta att Hatebreed och Devildriver kommer att dela scen den 15 april på Tyrol i Stockholm. Utöver detta kommer vi kommer dessutom att få se Sylosis och Bleed From Within. En svettig kväll med moshpits och circlepits utlovas.

Redan köpta biljetter till respektive konsert gäller, resterande biljetter finns till försäljning i detta nu.

HATEBREED
Hatebreed är ett amerikanskt metalcore/hardcore-band från Bridgeport och New Haven, Connecticut. Bandet bildades i november år 1994 av Jamey Jasta, Dave Russo, Larry Dwyer och Chris Beattie. Hatebreed är verkligen ett av de största och mest klassiska banden inom metalcore-scenen och fjol släppte de sitt sjätte studioalbum The Divinity of Purpose.

Efter succén i somras på Getaway Rockfestival och för två år sedan på Peace & Love så ska Hatebreed äntligen komma tillbaka till Sverige för att ge vår fysik en rejäl prövning. Börja förberedelserna!

www.hatebreed.com
DEVILDRIVER
DevilDriver reste sig som en fågel Fenix ur askan efter att frontmannen Dez Faharas tidigare band Coal Chamber splittrats 2002. Fahara försökte med DevilDriver skapa ett betydligt brutalare sound, vilket manifesterades på den självbetitlade debuten som kom 2003.

Så här elva år senare har gruppen hunnit med att ge ut sex fullängdsskivor i och med att Winter kills släpptes i somras. Winter kills är en extremt solid skiva som blandar frenetiskt mangel med svulstiga gitarrmelodier och ett makalöst dubbeltrampande. Skivan visar helt enkelt att DevilDriver är ett band som fortsätter att leverera gång på gång.

Albumsläppen har följts av ett intensivt turnerande vilket gett DevilDriver rutinen som behövs för att kväll efter kväll leverera på topp. Trots sitt amerikanska ursprung har de sina musikaliska rötter i Skandinavien. Sedan starten har låtarna innehållit tydliga spår av In Flames och At the Gates erkända Göteborgssound, liksom av norsk melodisk black metal. Toppa det med Pantera-inspirerad groove/thrash och du har alla ingredienser som behövs.

www.devildriver.com

Datum
15.4 – Stockholm, Tyrol
Biljetter

Biljetterna kostar 250 kr + serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Skrikhult.se, Tickster.com och Ticksters kundtjänst på 0771-47 70 70.