BATTLE BEAST TILL SVERIGE

En av de klarast lysande stjärnorna just nu på den melodiska hårdrockshimlen är finska Battle Beast. De har släppt tre hyllade album sedan 2011 och deras fjärde album ”Bringer of Pain” (Nuclear Blast) landar på skivdiskarna (eller på nätet med moderna termer) inom kort.

Sedan starten 2008 har bandet turnerat flitigt runt hela världen och sett sin fanskara växa i stadig takt. Det ökade stödet har inte minst märkts på deras framträdanden på bl.a Sweden Rock Festival och Sabaton Open Air. Tyvärr fick de ställa in hälften av sin senaste Sverigeturné när sångerskan Noora Louhimo drabbades av halsfluss. Nooras unika röst passar osedvanligt bra till gammal traditionell heavy metal och är något som måste upplevas live. Då passar det ju utmärkt att bandet väljer att göra fyra spelningar på svensk mark i november som plåster på såren för den inställda turnén.

1/11     Stockholm    Klubben

2/11  Göteborg      Sticky Fingers

3/11     Huskvarna   Folkets Park

4/11  Linköping    The Crypt