JOHANSSON JAZZ

1968 avled jazzpianisten Jan Johansson hastigt i en bilolycka. Han hade då gjort sig känd som en av Sveriges mest folkkära musiker. Jan Johansson skrev bland annat musiken till Astrid Lindgrens tv-serie om Pippi Långstrump. Han jobbade också med Cornelis Vreeswijk och jazzlegendarer som Stan Getz och Monica Zetterlund. Mest känd är han ändå för albumet ”Jazz på svenska” där han tolkade svensk folkmusik. Han fick också två söner Anders och Jens Johansson som är verksamma inom hårdrocken där Anders bland annat varit trummis i Hammerfall och Yngwie Malmsteens Rising Force. Brodern Jens har också ett förflutet i Yngwie Malmsteens Rising Force och är för tillfället keyboardist i så väl Stratovarius som nu senast Ritchie Blackmores Rainbow. Lördagen den 4:e november kommer de till Folkets Hus i Finspång med en föreställning där de spelar folkmusik i samma anda som sin far en gång gjorde.

 

Skrikhult_Web_JJ