THE HAUNTED, 1349 OCH FIRESPAWN TILL BLACK CHRISTMASS

Då är de sista banden till Black Christmas bokade. Välkomna

THE HAUNTED

Det är inte utan att vi sträcker lite extra på oss då vi får besök av dessa thrashens storheter på Black Christmass i år!

The Haunted kräver nog ingen närmare presentation i metal-Sverige då få nog har missat dem.

Men, lite kuriosa kanske är på sin plats.

The Haunted, som bildades 1996, har till dags dato släppt sju fullängdare. Sju är också antalet strängar som gitarristen Ola Englund spelar på. Han har utsetts till en av världens bästa strängbändare i just den kategorin av det väl ansedda magasinet Guitar World. Det vill inte säga lite!

The Haunted jobbar som bäst med ett nytt album. Vi har blivit lovade en ny singel lagom till Black Christmass – vågar vi chansa på att få höra den live?

1349

Året var 1349 då den stora döden (a.ka. Digerdöden) drabbade Oslo genom ett pestsmittat fartyg som anlöpte Bergens hamn. Smittan spreds vidare till Svea Rike under en inte alltför lång tid.

Nu är det dags för nästa norska anfall – i form av black metalbandet 1349.

De har förärat fansen med inte mindre än sex album sedan starten 1997 där senaste alstret, ”Massive Cauldron of Chaos” släpptes 2014. De har bl a Frost (även Satyricon) att tacka för sin helvetiska energi. Ni lär bli varse i december!

FIRESPAWN

Alla har de ett gediget CV från den svenska metalsfären, men det de saknat i sina tidigare band har de nu realiserat i detta.Utan att för den skull svika sina rötter i den svenska death-myllan. Firespawn är ett s k ”all star band” med kända musiker från bl a Entombed A.D, Unleashed och Necrophobic. Med detta sugande driv att spela snabbare, brutalare och mer teknisk dödsmetal än tidigare, bildade gänget bandet 2012. Till dags dato har de släppt en fullängdare vid namn ”Shadow Realms”. Vi rekommenderar publiken på Black Christmass att hålla i hatten när denna eldstorm drar förbi!

Black_Christmas_Web_16

Info  https://www.facebook.com/ Black-Christmas-Festival- 353678144819394/?fref=ts

Förköp www.ticnet.se