CRUCIFIED BARBARA UT PÅ SVERIGETURNE

Den 10:e september släpper Crucified Barbara sin fjärde skiva. ”In the Red” bjuder på tung, kompromisslös hårdrock kryddad med delikata melodier. Skivsläppet följs av en lång europaturné och inte mindre än tolv spelningar i Sverige.

CrucifiedBarbara01webb

In The Red Swedish Tour 2014

30 oktober Umeå, Scharinska
31 oktober Piteå, Acusticum
1 november Luleå, Kulturens Hus
7 november Ronneby, Club Ron
8 november Malmö, KB
14 november Göteborg, Sticky Fingers
15 november Jönköping, Denim & Leather
21 november Trollhättan, Backstage
22 november Sandviken, Backstage
27 november Norrköping, Dynamo
28 november Stockholm, Kägelbanan
29 november Örebro, Nivå

Sedan debutskivan ”In Distortion We Trust” 2005 har Crucified Barbara förtjänat sitt rykte som ett sjuhelsikes liveband genom idogt slit på alltifrån de största festivalscenerna till de skitigaste rockklubbarna, både på egen hand och som support till storheter som In Flames, Sepultura, Motörhead och Backyard Babies. Bandet har turnerat över hela Europa flera gånger om, hunnit med ett par vändor i Brasilien, spelat i Australien och gjort en fem veckor lång USA-turné.
Crucified Barbara tjuvstartar turnerandet i sommar med ett gäng europeiska festivalspelningar och bandet har redan släppt en första låt och video från den kommande skivan.

”En femtedel av alla världens kvinnor har utsatts för våldtäkt eller våldtäktsförsök under sin livstid. Den mörka statistiken blev grunden till låten ’To Kill a Man” och vår hittills viktigaste video. Produktionsbolaget 11frames har fångat vår vision perfekt och vi är stolta över att vi tar chansen att lyfta tunga ämnen som våld och sexism med en riktigt tung hårdrocksvideo.” , säger bandet själva om sin senaste låt och video och fortsätter:
 ”Vi har aldrig varit bättre än nu, den nya skivan är det bästa, ärligaste och hårdaste vi nånsin gjort och vi längtar efter att få ge oss ut på vägarna och äntligen spela låtarna live.”

http://www.youtube.com/watch?v=YoUBd6aTJMg

www.crucifiedbarbara.com