Satyricon till Black Christmas

Vi är idag stolta över att kunna presentera Satyricon som den sista av tre headline-akter på vår vinterfestival Black Christmas. Klara sedan tidigare är Morbid Angel och Marduk. Utöver dessa legendarer introducerar vi nu även tillika mytiska Entombed A.D, samt det lokala kultbandet Nefandus.

Satyricon_BlackChristmas

Satyricon- ett av Norges främsta bidrag till Black Metal, då genren var nybildande i början av 90-talet. Idag går bandet sina egna vägar gällande musiken och utmanar stilens gränser. Detta med den äran, då de klättrade upp på den norska topplistans förstaplats i o m släppet av det senaste, självbetitlade albumet.

Entombed AD – nygammal Stockholmsdöds, en gång med i frontlinjen då ett helt nytt sound grundades under sent 80-tal. Just nu är bandet högaktuella med sitt senaste släpp “Back To The Front”. Som vanligt med den karismatiske sångaren L-G Petrov i spetsen.

Nefandus – detta gudlösa Norrköpingsband släppte sin tredje fullängdare ”Reality Cleaver” tidigare i år. Även de skriver sin biografi från tidigt 90-tal och menar att de än idag sprider Lucifers ljus och ett sataniskt arv i sin ockulta Black Metal.

Färdiga band sedan tidigare är alltså: Morbid Angel (US) och Marduk, men även Sodom (D), Nifelheim, Aura Noir (N), Grave, Necrophobic, Facebreaker, Eingana, Uada
Black Christmas är en ny festival som fokuserar på Death/Thrash och Black Metal som går av stapeln på Flygeln i Norrköping den 19-20 december.

Biljetter finns på www.ticnet.se