MORBID ANGEL KLARA FÖR BLACK CHRISTMAS

Vi på Black Christmas är stolta över att presentera första headlinern. När vi bestämde oss för att sätta ihop festivalen och hörde att Morbid Angel var i Europa då för att spela deras klassiska album ”Covenent” rakt av var det inget snack. De passar in på konceptet rakt av och utan dem hade många av dagens band inte stått på scen. Vi välkomnar även Eingana och Uada till festivalen då vi ser det som en självklarhet att plocka upp nya lokala akter och ge dem en plats i lite större sammanhang.

BC_Poster_MA

Morbid Angel

Amerikanska dödsmetal-legendarerna Morbid Angel återvänder till Sverige i december för konserter på Sticky Fingers i Göteborg och KB i Malmö! Konserterna är en del av bandets jubileumsturné för sin banbrytande platta ”Covenant” och albumet kommer spelas i sin helhet, följd av annat klassiskt material.

Genom historien har väldigt få artister lyckats uppnå ikonstatus inom en viss konstform. Morbid Angel är bland dessa få. Under hela sin historiska karriär har bandet kontinuerligt sprängt gränserna för kreativitet och fantasi samtidigt som de hela tiden utvecklades med varje banbrytande släpp. Bandet är en sann ikon inom extrem musik och fortsätter att vara en inspirationskälla till otaliga band och fans världen över.

Med album som ”Altars of Madness” och ”Blessed Are the Sick” skrevs death metal-historia. ”Covenant”, deras tredje album, var en riktig milstolpe för den underjordiska metal-scenen, då det var det första dödsmetal-albumet att släppas genom ett major-bolag. Trots detta gjorde Morbid Angel inga kompromisser och albumet anses vara ett av de mörkaste och mest sataniskt inspirerade alster i hela deras katalog. Sedan dess har bandet alltid lyckats överaska med varje framväxande kapitel och deras senaste skiva ”Illud Divinum Insanus” fortsätter att tänja på gränserna inom genren.

Eingana

Eingana beskrivs musikmässigt som ett månginfluerat ”Blackened Death Metal”-band som flörtar mycket med progressiva influenser. Bandet är från Norrköping och har gett ut sitt första full-längdsalbum år 2013. Med en mörk hednisk stämning över det hela så är de är en blandning av harmonisk melankoli och oförsonlig kaos, både scenisk och musikaliskt. Förvänta er melodiös occultism fylld med ångest, adrenalin & udda rytmer!”

UADA

UADA är ett extremmetal band från Norrköping som spelar tung, brutal, groovig och atmosfärisk death/black metal. De grundades i oktober 2011 av vokalisten Pontus Fälting Jacobson och därefter inleddes jakten efter medlemmar med samma vision och mål. Han lyckades rekrytera gitarristen Kenan Osmic som tack vare sin låtskrivarförmåga kunde forma bandets unika sound. Efter ett par långa år så lyckades bandet till slut att spela in en demoversion av låten Divine Plague hos Studio Underjord i maj 2013. Nu är de inne i replokalen och förbereder sig inför inspelning av deras första EP och de äntrar studion nu i sommar. Samtidigt så jobbar de stenhårt inför kommande spelningar, speciellt inför deras största gig hittills som sker på Black Christmas i Norrköping.


 

Black Christmas är en ny festival som fokuserar på Death / Thrash och black metal och som går av stapeln på Flygeln i Norrköping 19-20 december

Biljetter finns på www.ticnet.se

För information är ni välkomna att maila info@skrikhult.se