SABATON TILLKÄNNAGER GÄSTARTISTER OCH FÖRBAND PÅ SOMMARTURNÉN.

 Logo

I sommar ger sig SABATON ut på en headlineturné i Sverige för att följa upp sitt nya album ”Heroes”.

 

Det står nu klart att U.D.O. tar platsen som special guests i Stenungsund och Varberg liksom att D–A–D gör detsamma under övriga turnéstopp: Borgholm, Ronneby, Trelleborg, Uppsala, Norrköping och Karlstad.

 

Supportakter blir Amaranthe i Stenungsund, Varberg, Uppsala, Norrköping och Karlstad samt Raubtier i Borgholm, Ronneby och Trelleborg.

 

”Sabaton, en sommarkväll i Sverige är precis så vi föreställer oss att den bästa upplevelsen av våra konserter är och det är precis så vi kommer köra i sommar. Det tog många år att göra verklighet av denna turné men äntligen är den tiden kommen. Vi har valt förbanden med omsorg för att passa alla fans ute i Sverige!”/Pär Sundström, bas.

 

SABATON gör även ett stopp på sin egen festival SABATON OPEN AIR den 16 augusti för en mycket exklusiv konsert då man kommer framföra sitt platinasäljande album ”Carolus Rex” i sin helhet och på svenska. Bland övriga akter som uppträder på festivalen mellan den 14–‐16 augusti kan uppmärksammas Testament, Finntroll, Rhapsody of Fire, Amorphis, Grand Magus och många fler.

För mer information vänligen besök www.rockstadfalun.se.

31.07 Stenungssund Nösnäsvallen – U.D.O. Amaranthe
02.08 Varberg Fästningshörnan – U.D.O. Amaranthe
07.08 Borgholm Borgholms Slottsruin – D-A-D Raubtier
08.08 Ronneby Brunnsparken – D-A-D Raubtier
09.08 Trelleborg Östervågsstadion – D-A-D Raubtier
16.08 Falun Sabaton Open Air F E S T I V A L
21.08 Uppsala Vaksala Torg – D-A-D Amaranthe
22.08 Norrköping Folkets Park / Borgen – D-A-D Amaranthe
23.08 Karlstad Mariebergsparken – D-A-D Amaranthe 

Biljetterna till turnén kostar 460:–‐ plus serviceavgift via www.eventim.se / 0771–‐651 000. Biljetterna till SABATON OPEN AIR är släppta och säljs via www.rockstadfalun.se.

 

HEROES TOUR presenteras av SABATON i samarbete med MALONEY CONCERTS, KULTURBOLAGET och SKRIKHULT PRODUCTION.

 

”Heroes” släpps den 14 maj.

Sabaton

Bandet från Falun har sedan starten 1999 erövrat Sverige och resten av världen med sin musik och texter om historiska slag. Med sju guldskivor, en platina, sex Bandit Radio Rock Awards och en Rockbjörn i bagaget är bandet åter igen högaktuella med nya skivan ”Heroes”. Sommarens HEROES TOUR blir bandets största Sverigeturnén hittills. Hetare än såhär blir det inte i sommar! För mer information vänligen besök www.sabaton.net.

dad

Danska D–A–D firar i år hela 30 år som band! Från starten 1984 har man hållit glöden på topp och bröderna Jesper och Jacob Binzer samt kollegorna Stig Pedersen och Laust Sonne borgar för högsta möjliga kvalitet och ”ett jävla drag!”. Rock ’n’ roll–‐ös utlovas! För mer information vänligen besök http://www.d–‐a–‐d.dk/.

UDO

Efter en mycket framgångsrik karriär tillsammans med först Accept och sedan med egna bandet U.D.O. behöver Udo Dirkschneider knappast någon närmare presentation. Metalikonen med över 40 år i branschen är lika het nu som någonsin förr och kommer som så många gånger tidigare få publiken att prestera till max. För mer information vänligen besök http://www.udo–‐online.com/.

Amaranthe

Svensk–‐danska Amaranthe har sedan starten 2008 gått från klarhet till klarhet. Med sin metal kryddad med electronica och sina effektfulla liveshower fortsätter man att övertyga publiken både i Sverige och utomlands. För mer information vänligen besök www.amaranthe.se.

Raubtier

Med sin stenhårda industrimetal har norrländska Raubtier på kort tid etablerat sig på den svenska hårdrockskartan. Pär Hulkoff, Mattias ”Buffeln” Lind och Jonas Kjellgren lär få den mest skeptiske nejtackaren att hoppa högt i sommar! För mer information vänligen besök www.raubtier.se.