Gamma Ray till Sverige i april

imageSkrikhult kommer med påskpresent lagom till Midvinterblotet, i sann metal-anda självfallet!

Gamma Ray släpper nytt album i mars, ”Empire Of The Undead” är bandets elfte studioalbum och enligt earMUSIC så är skivan nästan klar. Detta innebär i sin tur att man lugnt kan gå ut med turnén som skall följa upp albumet.

Efter chocken när deras studio, den legendariska Hammer Studio i Tyskland, brann ned så var man självfallet orolig över att det nästan klara albumet skulle ha gått upp i rök men tur i oturen – den svarta lådan skyddade dyrgripen.

“If this could not stop us… nothing ever will”, joked Kai Hansen, who also added. “We got rid of a lot of shit that we gathered there. Unfortunately a lot of good equipment as well. Anyhow, we look into the future and we saved the production and we can continue now in this new place. By mid January we should be done with the work on this album and it’s up to the record company to release it – sometime in March.”

facebook.com/gammarayofficial

Gamma Ray tar med sig Rhapsody Of Fire på Europa-turnén som startar i Prag i mars.

Rhapsody Of Fire är det italienska ”Film Score Metal”-bandet som sedan 1997 spelat Hollywood Metal – Power Metal när den är som mest filmisk. Efter viss ändring av bandmedlemmar år 2011 så är bandet tillbaka starkare än någonsin och släppte albumet ”Dark Wings Of Steel” i november i år.

facebook.com/rhapsodyoffire

19/4 Malmö. Kb

20/4 Göteborg. Sticky Fingers

21/4 Stockholm. Klubben