Förband till Finntroll klart

battlebeast_closeupMed en cool scennärvaro och en röst som får de flesta att tappa hakan, frontar detta finska bombnedslag sitt band BATTLE BEAST som en ny powermetal-­‐gudinna.
Musikaliskt kopplas de ofta till U.D.O, W.A.S.P och Judas Priest. Med två album och ett antal festivalspelningar i bagaget, återkommer nu detta prisbelönta band till Sverige för diverse spelningar i februari med FINNTROLL.
De finska trollen tar alltså även de klivet över hit med sin folkmusik-­‐inspirerade metal och spetsiga öron.
Musiken är en skön mix av finsk humppa (typ polka), tung metal och orkestrala inslag, med svenska låt-­‐texter om troll och annat oknytt från forna tider. FINNTROLL släppte i höstas sitt sjätte album, Blodsvept. Under den rå och aggressiva ytan väntar flera överraskningar. Förvänta dig det oförväntade.

Hittills klara datum:
19/2 Stockholm Klubben
20/2 Malmö KB
21/2 Göteborg Brew House
22/2 Huskvarna Folkets Park

Biljetter hos Skrikhult