CRUCIFIED BARBARA SIGNAR PÅ SKRIKHULT

_MG_0646_2

Femton års jubilerande Crucified Barbara är ett av Sveriges absolut hårdast jobbande band.
Är de inte på turné så kan man vara rätt säker på att de hittas i studion. Bandet bildades i Stockholm 1998 av Bassisten Ida Evileye och gitarristen Klara Force. När så trummisen Nicki Wicked och till sist sångerskan/gitarristen Mia Coldheart klivit med i bandet var dagens sättning av Crucified Barbara ett faktum. 2003 skrevs kontrakt med Stockholmsbaserade etiketten GMR.

Den mer punkiga inriktning bandet haft från början var helt borta när debutplattan ”In Distortion We Trust” släpptes tidigt 2005. Singeln ”Losing The Game” snurrade flitigt i rockmedia och bandet gav sig ut på turné och fick öppna för bl.a Motörhead, In Flames och Black Sabbath. Det massiva turnerandet innebar att uppföljaren ”´Til Death Do Us Party” såg dagens ljus först 2009. Plattan fick ett fantastiskt mottagande och bandet kunde året efter, 2010, ses i den svenska uttagningen till Eurovision Song Contest. Ett lika idogt turnerande tog också vid efter releasen och denna gång spelade Crucified Barbara över i stort sett hela världen. Arbetet med platta nummer tre påbörjades direkt efter turnéavslut. ”The Midnight Chase” som plattan döptes till spelades in i Göteborg av Henryk Lipp och Chips Kiesby och släpptes sommaren 2012.
Ida, Klara, Mia och Nicki levererar alltid stenhårt, på platta som på scen.
Har du undrat över hur det skulle låta om Motörhead krökade loss med The Runaways?
Som Crucified Barbara. Du fattar va? Tänkte väl det…

Crucified Barbara bokas nu ut av Skrikhult Production