Soilwork tar med sig ”The European Infinity Tour 2013” till Sverige och Norge i höst

Soilwork2013byHannah Verbeuren
Efter en lätt uppvärmning i USA och Kanada med 54 turnédatum på två månader så känner Soilwork att det är dags för Europa att få ta del utav den svenska melodiska dödsmetallen när den är som bäst – det man också benämner som Soilwork!

Skrikhult Produktion presenterar stolt fyra datum i Sverige och ett Norge.

Behöver man presentera SOILWORK år 2013? Året 1995 satte ett par pågar i Helsingborg, med Björn ”Speed” Strid i pole position, ihop grunden för vad som idag är Soilwork. De var bland de första att sprida The Gothenburg Sound över världen. Med senaste alstret, ”The Living Infinite”, ett dubbelalbum (det första någonsin i genren) sprängfyllt av allt detta band är, så har de tagit en kräsen värld med minskad skivförsäljning på samma sätt som Gudrun (orkanen, inte Schyman) anno 2005 tvingade självaste kärnkraftverket Barsebäck på knä.

Röster om albumet:

Sputnikmusic: ”Soilwork’s strongest, most consistent album to date. They have simultaneously stepped back to their past while maintaining their current sound, but they have also diversified their formula more than ever before – and they did so without
a single filler track.”

Accessrock.se: ”You can really feel the melodic-death metal electricity hitting your body and it feels damn good. The new guitarist David Andersson fits the hand like a glove.”

Sweden Rock Magazine: ”POWERFUL, GRANDIOSE AND CONSTANTLY SHARP AS A BLADE!
A MELODIC DEATH METAL COLOSSUS!”

Metal Hammer: ”AN EXISTENTIAL METAL MASTERPIECE!”

Som support ser ni SYBREED och KEEP OF KALESSIN!

Datum?
03/11 Parkteatret – Oslo, Norge
05/11 Dynamo – Norrköping, Sverige
06/11 Club 700 – Örebro, Sverige
07/11 Folkets Park – Huskvarna, Sverige
09/11 KB – Malmö, Sverige

Biljetter?

Information angående priser på biljetter och hur du köper dem finner du på Skrikhult.se