MARDUK TILL SVERIGE

Black metal-pionjärerna i MARDUK drar nu sitt blodiga banér över Svea rike med sin Serpet Sermon North-turné.
Efter en längre tur som redan tagit dem över stora delar av Europa, men även Syd- och Nordamerika, är det nu alltså dags för oss här i Norden att få ta del av deras mörker.
Marduk var en av de stilbildande black metal-banden som kröp upp ur något helvetsgap under tidigt 90-tal och var med om att forma det som komma skulle. De är lika svarta och brutala idag: deras tolfte studioalbum Serpent Sermon har rosats av kritikerna och bland annat kallats ett mästerverk (Rock Hard) och utnämns till årets bästa Black metal-platta (Close Up).

Medan Marduk kan kopplas till Babyloniens pantheon så kan supportbandet MELECHESH istället knytas till Sumerien. Bandet har nämligen specialiserat sig på den sumeriska mytologin i sina black/thrash-texter. Även detta band bildades under tidigit 90-tal, men det skulle dröja till år 1996 innan de lyckades släppa sitt debumalbum. Innan dess hamnade de nämligen i klammeri med rättvisan hemma i Jerusalem, då de beskylldes för obskyra aktiviteter. Fallet lades dock ner efter några år, och bandet flyttade till Frankrike och Nederländerna för att kunna fokusera på musiken.

MARDUK + MELECHESH i Sverige:

8/11 Malmö -KB
10/11 Göteborg – Brew House
11/11 Stockholm – Klubben