EDGUY

Musik ska inte vara så jävla allvarlig hela tiden. Detta har tyska Edguy tagits fasta på.

I snart tjugo år har de levererat sin egna stil av powermetal, ofta med humor i lyriken. Edguy bildades 1992 i tyska Fulda av de då blott 14-åriga studenterna Tobias Sammet, Jens Ludwig, Dirk Sauer, and Dominik Storch. Debutalbumet ”Kingdom of Madness” släpptes 1997 och efter detta lämnade trummisen Dominik bandet. Han ersattes av Felix Bohnke och frontmannen Tobias övergav bassistrollen för att koncentrera sig enbart på sången. Basen togs över av nye medlemmen Tobias Exxel. Bandet har sedan dess haft samma sättning och tillhör idag det absoluta toppskiktet inom genren.

Under åren har Edguy släppt ytterligare sju studioalbum, varav det senaste ”Tinnitus Sanctus” kom 2008. I Augusti är det dags att avtäcka det nya alstret ”Age of the Joker”, och efter detta beger sig orkestern ut på en månadslång Europaturné. Sverige ingår givetvis i schemat även denna gång.

Med sig på turnén tar man Kottak, bandet bildat av Scorpions trummis James Kottak och hans fru, tillika Tommy Lee’s syster, Athena Kottak samt svenska FULLFORCE med medlemmar från bla Hammerfall, Yngwie Malmsteen & Cloudscape.

Datum:

23/9 Malmö KB
24/9
Göteborg Trädgårn
25/9 Stockholm Tyrol

www.edguy.net
www.myspace.com/kottak