Sabaton öppnar för Iron Maiden

Efter 30 år, 85 miljoner sålda album, 17 världsturnéer, nästan 2000 konserter & 15 studioalbum så är Iron Maiden fortfarande ett av världens största heavy metal-band.

Nu står det klart att Sveriges just nu mest framgångsrika band Sabaton från Falun kommer att öppna för Iron Maiden på Ullevi den 1/7 2011 som main support.

Sabaton har skördat enorma framgångar både nationellt & internationellt de senaste åren och på turnén i Sverige 2010 räknades det in tillräckligt med sålda konsertbiljetter för att fylla Globen, med råge, en utsåld Sabaton-kryssning samt överfyllda klubbar överallt i Europa.
Bandet vann nyligen utmärkelsen ”Årets Album” i Bandit Rock Awards och var 2010 grammisnominerade för andra gången.

”Detta är såklart en dröm som gått i uppfyllelse på alla sätt!
Iron Maiden har betytt massor för oss & det är en stor ära att få dela scen med dom på Sveriges största utomhusarena samt ett perfekt tillfälle för oss att visa den breda massan att Sabaton är Sveriges bästa liveband!”

/ Pär Sundström – Sabaton

Om ett par dagar påbörjas den första stora turnén i USA tillsammans med det legendariska tyska metalbandet Accept, sen stundar en intensiv festivalsommar i Europa.

Bandet gör förutom denna spelning på Ullevi endast ett till stopp på svensk mark under hela 2011, i hemstaden Falun på festivalen ”Rockstad: Falun” den 3-4/6, en spelning som kommer innehålla mer specialeffekter än någon show tidigare, samt ett antal spännande gästartister.