The Battle of the Westcoast?

Tänk att man tar två band som verkar i ungefär samma genre. Båda banden kanske kommer från Sveriges västra sida. Om man sedan ställer de på samma scen under en och samma kväll, borde inte det bli en rätt grym tillställning? Givetvis är det så, och förhoppningsvis blir det en gnista för båda akter att prestera ännu hårdare än vad man är van vid. För ingen av orkestrarna vill ju gå hem som det där bandet som var bra men inte det bästa…

Banden det handlar om i detta fall är SONIC SYNDICATE och ENGEL.

SONIC SYNDICATE bildades i Falkenberg 2002, då under namnet Fallen Angels. Stora inspirationer var  band som In Flames och Soilwork. I samband med att debutalbumet ”Eden Fire” släpptes 2005 byttes det även namn till Sonic Syndicate. Strax efter detta fick bandet sitt stora break är man efter Sweden Rock Festival 2006 skrev på för metaljätten Nuclear Blast. Efter ett par medlemsbyten och ett ihärdigt turnerande  har bandet skapat sig ett namn i hela världen.

Senaste given ”We rule the night” släpptes förra året.

ENGEL bildades i Göteborg  2004. Debutalbumet ”Absolute Design” släpps hösten 2007.

Ett flitigt turnerande följde därpå, och ryktet som ett hårt jobbande och grymt liveband cementerades. Våren 2009 släpps singeln ”Sense the Fire”. Låten vevas flitigt på rockradio och blir något av bandets definitiva genombrott. Albumet ”Threnody” släpps och  Engel hyllas av både fans och kritiker. Med sin industridoftande melodiska dödsmetal, har de skapat sin egen nisch inom det så kallade Göteborgssoundet. För övrigt skulle bandet, med tanke på medlemmarnas gemensamma meritlistor, lätt kunna kalla sig för en svensk supergrupp. Om man ville.

Nu hissar alltså Sveriges snyggaste bokningsbolag Skrikhult Productions flaggan och bjuder in till en helkväll med båda banden. Sonic Syndicate eller Engel, vilka går hem med flaggan?

Kolla själv på Klubben i Stockholm, den 28 maj.

Biljetter finns här!