VOIVOD TILL MALMÖ!

Legendarer, kulförklarade och innovatörer, kärt barn har många namn. Allt detta passar in på kanadensarna i Voivod, ett av de mest ansedda inom genren.

Bandet bildades för snart trettio år sedan och från att från början ha varit ett renodlat speed metal band, utvecklades soundet med inslag av både  thrash och progressiv metal och  det  klassiska Voivod soundet var ett faktum. Debutalbumet ”War & Pain” låg på skivdiskarna 1984 och till dags dato har det blivit ytterligare 10 studioalbum. Det s.k kommersiella genombrotter kom 1989 med plattan ”Nothingface”, som tom letade sig in på Billboardlistan. 2005 drabbades bandet av tragik då gitarristen och en av grundarna, Piggy, (Denis D’Amour), avled till följd av cancer. Detta gjorde att bandet för en stund låg i vila, men 2008 hissades Voivodflaggan återigen. Den senaste studiogiven ”Infini” släpptes 2009 och består av material inspelat innan Piggys död.

Bandet besökte Sverige och Sweden Rock Festival för ett par år sedan och nu är det alltså återigen dags att beträda en svensk scen.
Denna gång bjuder Sveriges tuffaste bokningsbolag in till en  exklusiv spelning med bandet.

Plats: KB, Malmö
Datum: 22/4