ENTOMBED TILL SKRIKHULT!

Det legendariska dödsmetal-bandet Entombed, som skapade svensk death metal, bildades i Stockholm 1987, under namnet Nihilist. Efter en del byten av bandmedlemmar och under nya namnet Entombed släpptes debutplattan ”Left Hand Path” 1990. Den blev, med sitt kompromisslösa mangel, en formidabel succé hos både kritiker och publik världen över.

Svensk dödsmetal var satt på kartan och ett sound som många band försöker kopiera hade skapats. Sedan debuten har det blivit ytterligare åtta studioalbum, varav det senaste ”Serpent Saints” släpptes 2007.

Entombed har under sina många turnéer världen över fått en stor och trogen skara fans. Entombed är en av Sveriges största exportörer av musik inom genren och mer än tjugo år efter debuten är bandet fortfarande att räkna med.

Sedan 2006 består Entombed av, en av grundarna gitarristen Alex Hellid, bassisten Nico Elgstrand, trummisen Olle Dahlstedt och den oefterhärmlige sångaren L-G Petrov.Ett nytt album är på gång under 2010 och bandet är när detta skrivs på väg mot USA för en miniturné.

Nu sluter Sveriges hårdaste bokningsbolag pakt med Entombed och blir således ännu lite hårdare…