BRÖDERNA JOHANSSON PÅ SVERIGETURNÉ – TOLKAR JAZZ PÅ SVENSKA

Anders och Jens Johansson är två av den svenska rockvärldens mest begåvade musiker och legendarer inom genren. De har spelat, och spelar, med Yngwie Malmsteen, Stratovarius, Hammerfall, Ritchie Blackmore´s Rainbow, Manowar, Tungsten, Raubtier och många fler.

Anders och Jens far hette Jan Johansson. Han räknas som en av landets genom tiderna bästa kompositörer och har bl a skapat den nutida klassikern ”Jazz på svenska”, som idag är en av Sveriges mest sålda jazzskivor och högt rankad på listor över tidernas bästa album.

För några år sedan började bröderna turnera och framföra sin fars musik, med tonvikt på “Jazz på svenska”. De ställde snabbt om från hårdrocksvärldens arenor och bjuder nu på stämningsfulla framträdanden, där man kan slappna av och låta sig färdas bort i tankarna med hjälp av den meditativa folkmusiken. Bröderna avslöjar att det inte bara är publiken som försätts i detta drömlika tillstånd: “Ibland på scen dras vi så djupt in i musiken att vi tappar bort tid och rum. Der beror nog på att musiken är djupt rotad i folksjälen. Man drömmer sig bort till de stora trolska, svenska skogarna”, säger Anders Johansson.

Anders och Jens berättar vidare: ”Det är så kul att spela den här musiken. Det är egentligen inte renodlad jazz utan mer nordisk blues. Det är så vitt skilt från vad vi normalt håller på med. Publiken är också så bred och deltar på så olika sätt. De som lyssnar och får tårar i ögonen, de som bara blundar och drömmer sig in i vemodet och de som främst tittar.”

I september är de äntligen tillbaka på de svenska vägarna igen.

Inga aktuella shower för tillfället.