SONATA ARCTICA GÖR SVENSKA AKUSTISKA SPELNINGAR

Sonata Arctica har skämt bort oss genom åren med sin melodiösa melakoliska metal. Med tiden har de gått från de tidiga power metalinfluenserna och ersatt dem med ett mer melakoliskt sound fast med samma glädje i botten.

2019 så gjorde en bejublad turne genom Europa med en akustisk turne och detta gav mersmak så nu kommer de med sin akustiska platta Accoustic Adventures Volume One till hösten. I samband med det så ska de ge sig ut på en Europaturne och turnen kommer förhoppningsvis att hända och att samhället har öppnat upp då.

Citat av Tony Kakko:

This acoustic form of SONATA ARCTICA has been slowly brewing for years”, comments vocalist Tony Kakko and explains: ”The first manifestation of it, besides the few acoustic versions of songs released throughout the years, was the ”Acoustic Adventures Tour” in 2019, which proved to be a great success, sparking an idea to get these songs also recorded and out on an album. Or two albums, at least for starters. Our songs have always been based on beautiful melodies, which makes it very easy to transform and rearrange them perfectly into the acoustic form as well. I should mention that many of the songs work so well dressed in acoustic garments.

Som förband spelar det svenska metalbandet Eleine som verkligen börjat röna större framgångar senaste åren. Även de kör akustiskt. De svenska spelningarna är: