LOK och Raubtier klara för helkväll av hårdrock på Liseberg

Den 8 juli intas Stora Scenen på Liseberg av två svenska hårdrocksfavoriter! Det återförenade Göteborgsbandet LOK är tillbaka med sin unika och hårt svängande hybrid av rock punk och metal. Kvällen inleds av Raubtier, aktuella med senaste plattan Överlevare, fylld av taktfast industriell metal. – Det kommer att bli en riktigt hård käftsmäll till kväll!, hälsar Raubtier.

Förra året bröt Göteborgsbandet LOK plötsligt en 17 år lång tystnad och återförenades för en exklusiv sommarturné. LOK, som skördade stora framgångar runt millennieskiftet men som snabbt splittrades, hade grävt ner stridsyxan och bestämt sig för att ge publiken ytterligare en omgång med deras unika, svensktextade och hårt svängande rockpunkmetal-hybrid. Målet var tydligt, att hylla fansen och vara ännu bättre än för 20 år sedan. 

Spelningarna där bandet spelade sitt 20-årsjubilerande album Naken, Blästrad och Skitsur gjorde succé hos publiken. I sommar kommer de till Stora Scenen på Liseberg för en spelning den 8 juli.

– Vi är tillbaka, något äldre, något visare, lika förbannade, sa LOK vid återföreningen.

Samma kväll inleder inga mindre än Raubtier på Stora Scenen. Raubtier slog igenom med dunder och brak på den svenska hårdrocksscenen för 10 år sedan med albumet Det finns bara krig, och låten Kamphund som blev en nationell radiohit. Med ett unikt sound av taktfast industriell metal, och texter sprungna ur den norrländska karga myllan har de gått från klarhet till klarhet med utsålda turnéer och guldskivor som följd.

Bandets sjätte album Överlevare kom i höstas och klättrade på de flesta listor i landet. Plattan efterföljdes av en landomspännande turné med enbart utsålda hus. I Göteborg framfördes konserten inför ett totalt utsålt Trädgår’n. 

– Det är med glädje vi nu kan äntra Lisebergs mäktiga scen tillsammans med LOK. Det kommer att bli en riktigt hård käftsmäll till kväll!, hälsar Raubtier.

I år behövs ett Lisebergskort för entré till nöjesparken efter kl 18.00, de kvällar det är program på Stora Scenen. Med Lisebergskortet (295 kr) ges entré till sommarens alla konserter och nöjesparkens alla öppetdagar hela året.