Jubileumsturné med Adolphson & Falk som firar 50 år kommer till Arbis 7 december

Adolphson & Falk, som fick sina största framgångar med låtar som Mer jul och Blinkar Blå, fyller 50 år som grupp 2018! Det firas med både konserter och nytt album! Konserterna blir en tillbakablick på ett halvt sekel av hits, samarbeten, soundlandskap och inte minst historier!

Det stora genombrottet kom genom medverkan i Sveriges radios båda 80-talssatsningar Eldorado med Kjell Alinge och Metropol med Niklas Levy och Ingvar Storm. Vem minns inte Metropolsignaturen som varje fredag inledde helgen och av en skribent kallades för 80-talets nya helgsmålsringning!

Greg FitzPatrick, Sveriges okrönte syntkung, spelade en avgörande roll för duon under 80-talets första hälft då de tillsammans, mer eller mindre, bodde i studion och producerade en mängd låtar som blev Sveriges första och största synthits.

Men innan dess fanns också ett 70-tal med medverkan i melodifestival och som låtskrivare åt bl a Barbro Hörberg och Anita Lindblom.

Syntarna blev senare utbytta mot akustiska instrument i livespelade arrangemang, smakfullt inspelade av Dag Lundquist, duons ständige medproducent.

Konserten är en storslagen konsert i 2 avdelningar. Alla gamla hits finns förstås med kompletterade av både nya jubileumssånger och spännande nedslag i A & F-historien med ett sound som återspeglar varje tidsepok!

-”Ett halvt sekel! Det låter mäktigt och nästan osannolikt. Men så är det! Vi har spelat och skrivit sånger ihop sen 1968 då vi möttes i FRA:s kasern i Rissne”, säger Tomas
-”Hur gick det till och hur blev det så? Det kommer vi att berätta under jubileumsåret på flera sätt. Det har varit roliga, spännande och givande år. Vi satsar väl på 50 till!”, säger Anders

 

Jubileumsturné med Greg FitzPatrick och band:
28/11 Scalateatern -Karlstad

29/11 Teatern – Halmstad

30/11 Storan – Göteborg

1/12 Sagateatern- Borås
2/12 Palladium – Malmö
5/12 Södra Teatern – Stockholm

6/12 Konserthuset -Örebro

7/12 Arbisteatern-Norrköping
11/12- Jönköping -TBC

12/12 Konserthusets Foajé – Västerås
14/12 Kulturens hus – Luleå
15/12  Acusticum – Piteå

21/12 Best Western Hotel 51 – Ängelholm

 

Medverkande:

Tomas Adolphson : Sång, gitarr och mandolin

Anders Falk: Sång och gitarr
Greg FitzPatrick: synthesizers.

Dag Lundquist: Trummor och percussion
Hans Loelv: Dragspel & keyboard
Magnus Marcks: Bas

Biljetter finns via www.tickster.com