DECEMBER DARKNESS

I kölvattnet av Black Christmas har många skaffat sig en tradition med en mörk jul i Norrköping och vi ville inte göra dem besvikna. Så markera lördagen den 22 december i era kalendrar, när solen ligger som längst från Norrköping. För då tänder vi en fackla för fans av den hårdare varianten av metal. Då bjuder vi in fyra band till den anrika gamla teatern Arbis för en helkväll.


Banden som gör det svarta svartare är som följer:

MARDUK
Bandet som är vårt lands fanbärare när det kommer till Black Metal. Snart oräkneliga är bandets alster som släppts sedan den första demon år 1991, och den 22 juni släpps ytterligare en fullängdare betitlad ”Viktoria”. Innan de lyser upp vår tillvaro på Arbis så besöker de både Europa, Japan och Sydamerika på längre turnéer och festivalspelningar under året.

VANHELGD
Rå, opolerad och old school fucking dödsmetall! Vad mer finns det att begära?
Liksom Marduk har även Vanhelgd växt upp i den östgötska myllan. Dessa har spridit sitt mörka budskap sedan 2007 och hyllats av många sedan dess. Fler lär det bli.

NORDJEVEL
Trots att de bara har ett par år i branschen så är de redan ryktbara. Norska Nordjevel levererar en komplett show med corpse paint, attityd och smatter. Även de planerar ett albumsläpp under hösten, så vi lär få ta del av nytt material i Norrköping i decembermörkret!

MEPHORASH
Med detta band på scen kan ni förvänta er kåpor, ockulta symboler, tankar på svarta mässor och en grym atmosfär. Musikaliskt pratar vi såklart Black Metal, men en variationsrik sådan. Det är inte bara ljud, det är en visuell upplevelse också, nästan esoterisk. Med andra ord, ett måste att se dessa Uppsala-baserade herrar på Arbis kring vintersolståndet.