SAVING CHRISTMASS

Det var med ett tungt hjärta vi var tvungna att ställa in Black Christmass.

Men efter mycket rotande, tänkande och förhandlande har vi nu kommit på en alternativ lösning. I Arbis klassiska och anrika lokaler kan vi erbjuda några av de hetaste namnen som skulle spelat på Black Christmass, så med stotlhet presenterar vi nu, till fredagen den 15 december 2017:

SODOM
Tyska Sodom, med grymma Tom Angelripper i spetsen, firar i år 35 år sedan bandets debut – demon ”Witching metal”. Sedan dess har de levererat sin brutala thrash metal med inslag av oi!-takter nästintill oavbrutet. Sodom gav ett bejublat gig på Black Christmass redan år 2014, och med tanke på den succén så är det gjutet att de får komma tillbaka till vårt alter ego i år!

BELPHEGOR
Österrikiska Belphegor lovar att de ska hylla Satan och dess demoniska själ när de äntrar scenen i december. De hävdar att de är en av de mest extrema akterna i black metal genren så vi vet vad vi har att vänta oss. Belphegor släppte ett nytt album i september, så vi lär även få höra nytt material! Plattan blir deras elfte sedan starten 1992.

MERCILESS
Ett av de svenska band som formades under death/thrash metals fornstora dagar är Strängnäs-baserade Merciless. Sedan 1986 har de, med undantag för en paus på några år, stretat på och släppt flera album i genren till publikens stora jubel. Nu är det dock dags att sätta punkt för denna gång. Saving Christmass blir enligt ryktet deras sista spelning. För alltid?

TYRANEX
I genren Thrash/Speed Metal presenterar vi idag svenska Tyranex, som sedan starten 2005 har slagits för metal med sin hårda attityd. Influenserna hittar de i både Europa och Amerika, där denna typ av musik lirades flitigt under musikstilens glansdagar på 80-talet. Tre skivor har det hunnit bli, varav den senaste, ”Death Roll” släpptes i år.

THRONE OF HERESY
”Hemma” i Östergötland figurerar Throne of Heresy i dödsmetalfronten. Nu i november släpptes deras konceptalbum ”Decameron”, en historia som porträtterar den svarta döden, a.ka. Digerdöden, när den härjade i Östergötland som värst under 1300-talet. Producerar plattan gör ingen mindre än Magnus ”Devo” Andersson (Marduk). Bered dig alltså på en historielektion med svarta dödstoner!

Vi hoppas att vår fantastiska publik får lite plåster på såren i och med detta och därmed håller traditionen vid liv: i Norrköping ska julen firas på ett ondskefullt, hårt och rätt vackert sätt!

Förutom denna starka line up jobbar vi även på att det blir en konstutställning och att försäljare finns på plats för att återskapa känslan av Black Market.

Vi återkommer med mer information allteftersom.

Biljetterna till kvällen kostar 555 kr. På grund av olika biljettsystem måste tyvärr biljetterna till Black Christmass att bytas in och nya inhandlas via www.skrikhult.se