SODOM, TIAMAT M.FL TILL BLACK CHRISTMASS

SODOM
Tyska Sodom, med grymma Tom Angelripper i spetsen, firar i år 35 år sedan bandets debut – demon ”Witching metal”. Sedan dess har de levererat sin brutala thrash metal med inslag av oi!-takter nästintill oavbrutet. Sodom gav ett bejublat gig på Black Christmass redan år 2014, och med tanke på den succén så är det gjutet att de får komma tillbaka!

TIAMAT
Med svenska Tiamat bringar vi än mer mörker och melankoli till Norrköping. Bandet har lovat att spela sin tredje fullängdare ”Clouds” från 1992 i sin helhet. Detta innebär alltså att det blir mer death-inspirerat än vad vi är vana vid från senare tid från detta numera gothinspirerade band.

LURKING FEAR
Ett All Star band inom death metal? Japp!
Svenska Lurking Fear har bara dryga året på nacken då de ställer sig på Black Christmass scen i december. Men medlemmarna i detta death metal band har desto fler år inom scenen. Förvänta dig death metal som det ska låta, som det lät i begynnelsen, skitigt och intensivt.  Allt levererat av Lindberg (At The Gates), Axelsson (Edge of Sanity), Erlandsson (The Haunted), Wallenberg (Skitsystem) och Stålhammar (The Crown). Bara för att nämna några band…

ORDER
Givet ska vi ha norsk, svart dödsmetall på scen även i år! Order grundades av några originalmedlemmar från Mayhem under 2013 som redan under sent 80-tal var med och lade grunden för det norska black metal soundet. Och hur det gick med det vet vi ju alla vid det här laget… Så då vet ni vad ni kan förvänta er av Order på Black Christmass!