BLOODBATH KLARA FÖR BLACK CHRISTMAS

Det var många fans av svensk old school death metal som höjde på både ett och två ögonbryn när Bloodbath meddelade att Paradise Lost-sångaren Nick Holmes skulle ta över mikrofonen efter Mikael Åkerfeldt. Stockholmsgänget är verkligen förtjänt av epitetet supergrupp redan innan Holmes intåg i bandet då basisten Jonas Renkse och gitarristen Anders ”Blakkheim” Nyström bildar kärnan i Katatonia medan trummisen Martin Axenrot till vardags hör hemma i omåttliga populära Opeth. Med facit på hand, i form av fullängdaren Grand Morbid Funeral (2014) och bland annat två Sverigespelningar under 2015 har tvivlarna tystnat. Fjolåret till trots vet varje trogen fan av death metal att en Bloodbathspelning på svensk mark är en ynnest och något som kräver obligatorisk närvaro.
Det är med stolthet vi på Black Christmas kan erbjuda Bloodbaths enda Sverigespelning 2017