Black Christmass 2016:1

Skrikhult är igång med bokningar till årets upplaga av Black Christmass och först ut är:

Black_Christmas_Web_16

Rotting Christ

Detta grekiska band räknas till en av grundarna till det tidiga 90-talets Black Metal-våg och är just nu aktuella med det esoteriska albumet ”Rituals”. Rotting Christ kommer att befinna sig ute på vägarna i Europa under hela året för att till sist landa i Norrköping och Black Christmass i december – när det är som allra mörkast, passande nog!

Taake

Norska Taake med sångaren och envåldshärskaren Hoest i spetsen, har sedan starten 1993 förmörkat Black Metal-himlen med sina norska alster på Bergen-mål.  Vi välkomnar honom och hans livebesättning till ”Stridens hus” i december!

Altair

Det från Stockholm bördiga thrashmetal-bandet Altair har headbangat sedan slutet av 90-talet, men det är inte förrän nu som de börjat satsa på allvar. Med ett nyskrivet kontrakt i bakfickan sitter herrarna i detta nu och komponerar material till kommande debutplattan. Minns var ni såg dem först! (Om det inte var på någon av alla festival-spelningar de gigat på hittills, då!)

Necrophagia

Även på andra sidan Atlanten så sysslades det med tape-trading i slutet av 80-talet. Några som höll på med detta och bildade ett band där det growlades friskt och spelades snabbt var just det som senare skulle bli Necrophagia. Bandet är ännu aktiva med sin dödsmetall – senaste plattan släpptes hösten 2014 och nu besöker de alltså oss i det karga Norden.

Unleashed

Ur askan av det numera smått kultförklarade bandet Nihilist reste sig Unleashed i slutet av 80-talet. Sedan dess har de oförtrutet kämpat på med sin death metal, där texterna influerats av våra forntida vikingar och deras bravader. Senaste plattan släpptes 2015 och är betitlad ”Dawn of the Nine”.