Black Christmass och Skrikhult presenterar stolt…

 

Black_Christmas_Affisch_Web_15

Destruction

Det glättiga 80-talet krävde en motpol, så en stark thrashmetalvåg såg dagens ljus världen över. I Tyskland var soundet något råare och mer primitivt än i t ex USA. Under förra årets upplaga av festivalen representerade Sodom denna era, i år tar Destruction över stafettpinnen.

The Crown

Svenska The Crown stod i främsta linjen under 90 talets death metalvåg (då som Crown of Thorns). Hårdare och brutalare än den mer melodiösa delen som kom från Göteborg några mil västerut. År 2004 lades bandet ner bara för att återbildas  –09/10. Fortfarande lika arga och ettriga som på den gamla goda tiden. Vi förväntar oss en mangeluppvisning i Norrköping!

Desecrated

Desecrated från Norrköping är en fem man stark dödsmetallorkester som släppte sin debut EP ”Oblivion” tidigare i år. Bandet har varit en stadig pelare i Norrköpings metalscen i över fem år och har över 200 spelningar i bagaget. Desecrated jobbar i skrivande stund med sin första fullängdare som är planerad till nästa år.

Nekrokraft

Trogna den hårda skolan levererar Nekrokraft extrem metal med aggressivitet, melodi och mystik. Dödskrafterna samlades i Linköping 2012 och det finns inga planer på att sluta åkalla mörker.

Hittills bokade band i år: Mayhem, Marduk, Mefisto, Destruction, Vader, Death Wolf, Tribulation, IXXI, Ofermod, The Crown, Desecrated och Nekrokraft.

Biljetter finns på www.ticnet.se eller på Turistbyrån i Norrköping

1 comment for “Black Christmass och Skrikhult presenterar stolt…

Comments are closed.