Vader, Death Wolf till Black Christmass

Vi har passerat sommarsolståndet och går åter mot mörkare tider. Vad passar då bättre än att presentera tre band som båda bidrar till ett förförande dunkel på svensk musikhimmel?

Black_Christmas_Affisch_Web_15

Polska Vader behöver knappast någon närmare presentation. Dessa dödsmetall-hjältar har levererat distade toner till törstande fans ända sedan 1983. Senaste fullängdaren Tibi Et Igni släpptes i fjol och bandet har sedan dess till större del befunnit sig på resande fot världen över. I december kommer de till oss.

Death Wolf formades 2010 av 4 lokala förmågor bla Morgan från Marduk.Hitills släppt 3 fullängdare, Death Wolf 2011, 2 Black Armoured Death 2012 och 3, Östergötland dec 2014. En skiva som tolkar flertalet lokal historiska teman därav titeln Östergötland. Har bla turnerat fletalet gånger I Europa och USA men gör nu sin första Sverige spelning och det lär bli fler.En mörk musikalisk resa, konceptvis baserat på Nordiska undergångsteman samt Soundtrack till Historiska Händelser.Beskrivits musikaliskt som en egensinnigt mörkt och tungt. Bandet har jämförts med band som Danzig, Amebix senare Bathory med ett stänk av Black Sabbath.Death Wolf jobbar just nu för övrigt på material till sin fullängdare nr 4 och finns planer på mer turnerande

Arvikabandet Tribulation firar i år ett decennium som band, och har under denna tid släppt tre fullängdare, varav den senaste nu i år. Deras svartrocksosande black metal ger associationer till ljuskandelabrar, vampyrer och djupa, gröna skogar. De bringar därmed ytterligare mörker och en något gotisk atmosfär till Norrköping strax före jul.

Biljetter till festivalen finns på www.ticnet.se
Mer information finns på Facebook