UFO kommer till Sverige

UFO

 

Någon närmare presentation av UFO ska egentligen inte vara nödvändig.
Som ett av de mest legendariska hårdrockbanden finns det långt fler historier och anekdoter än låtar gjorda av bandet. Detta säger sig givetvis självt om ett band som varit aktivt i över 40 år.
För ett band i UFOs position idag skulle det vara enkelt att bara luta sig tillbaka, ge fan i att släppa nytt material och ändå kunna åka runt och fylla konserthallar världen över. Nu är ju detta tankesätt dessbättre främmande för UFO som sedan debuten 1970, hyfsat kontinuerligt släppt nya plattor och oförtrutet turnerat världen runt.
Bandet bildades 1969 och bestod då av sångaren Phil Mogg, bassisten Pete Way, trummisen Andy Parker samt gitarristen Mick Bolton.
Det stora genombrottet kom i och med tredje albumet ”Phenomenon” som också var det första med Michael Schenker i bandet. Här hittar vi odödliga genre klassiker som ”Doctor, Doctor” och ”Rock Bottom”. 1977 kom liveplattan ”Strangers In The Night”, av många ansedd som ett av de bästa livesläppen någonsin. Nu bestod bandet även av gitarristen och keyboardisten Paul Raymond och denna sättning brukar refereras till som det klassiska UFO.
Idag består bandet av Phil, Andy, Paul och gitarristen Vinnie Moore. Senaste studioalbumet, det tjugonde i ordningen, ”Seven Deadly”, släpptes 2012. Ett nytt album är under planering.
Under tiden fortsätter bandet turnerandet och nu är det återigen dags för ett Sverigebesök och fyra spelningar. Med låtar som ”Lights Out”, ”Only You Can Rock Me”,”Doctor Doctor” och ”Rock Bottom” är varje spelning redan en klassiker.

27/3 Malmö – KB

28/3 Borlänge – Liljan

29/3 Göteborg – Sticky Fingers

30/3 Jönköping – Denim & Leather @APT