Marduk gör klubbspelningar till hösten!

webb

Marduk är förmodligen Sveriges mest klassiska blackmetal band. Bandet startades 1990 av den enda ständigt närvarande medlemmen, gitarristen Morgan Håkansson. Ambitionen är att bilda det “mest hädiska bandet i världen”.
Året efter, 1991, släpps den numera legendariska och hårt kultförklarade demon ”Fuck Me Jesus”, en kassett som snabbt blir totalförbjuden i vissa länder. Debutalbumet ”Dark Endless” släpps 1992 på svenska etiketten No Fashion, ett samarbete som bandet är allt annat än nöjda med, varpå ett byte till franska Osmose sker. Här släpper bandet milstolpar som “Those of the Unlight”, “Heaven Shall Burn…When We Are Gathered” och “Panzer Division Marduk”.
I över tjugo år har Marduk spridit sin skoningslösa form av svartmetall. Medlemmar har kommit och gått och tolv studioalbum har det hunnit bli.
Lägg till EP’s, livealbum och samlingsplattor så blir Marduk ett av de mest produktiva banden i genren.

Med sitt unika sound och stil har de befäst sin position som ett av de kanske mest inflytelserika blackmetal-banden någonsin.

Till hösten ger sig ut på en turné i Sverige på följande orter:

2/10 Malmö KB
3/10 Göteborg Brew House
4/10 Huskvarna Folkets Park
5/10 Norrköping Dynamo
9/10 Stockholm Klubben
10/10 Gävle Harrys
11/10 Karlstad Glada Ankan