ENGEL – BLOOD OF SAINTS OVER SWEDEN TOUR

Metalbandet från Göteborg, med In Flames gittaristen Niclas Engelin i spetsen, släppte sitt tredje efterlängtade studioalbum ”Blood Of Saints” i våras. Albumet har fått ett lysande mottagande med bland annat en stark 4/5 i Revolver där recensenten kallar albumet för ”ett mästerligt tredje album” . Och bandet har med flitigt spelande gjort rejält väsen av sig på festivalscenerna i sommar både hemma i Sverige och Europa och ytterligare cementerat sitt rykte som ett av de absolut hetaste och energiska livebanden på metal scenen.
Engel har i dagarna påbörjat sin turné ”Blood Of Saint Over Europe” med 14 gig i Europa. Och nu tar man turnerandet vidare ut på vägarna i norr med med åtta spelningar i Sverige och ett i Finland inkluderat spelning på Bandit Boat den 9-10 November och support till legendariska W.A.S.P i Varberg den 6 oktober.

6/10 Varberg Sparbankshallen – med W.A.S.P
27/10 Helsingborg The Tivoli
9-10/11 Bandit Boat
30/11 Halmstad James Rockbar
1/12 Motala Kulturakademin
7/12 Växjö Harrys
8/12 Norrköping Last in Line@Dynamo
14/12 Karlstad Glada Ankan
15/12 Helsinki MetalOrgy2012
Fler datum tillkommer.