Höstens hårdaste turnépaket är ett faktum!

 

Arch Enemy plockar med sig Engel och ut på vägarna. Arch Enemy behöver egentligen ingen närmare presentation. Bandet grundades i Halmstad 1996 av gitarristen Michael Amott efter att han lämnat brittiska Carcass. Det stora genombrottet kom med fjärde albumet ”Wages of Sin”. Då hade även sångerskan Angela Gossow kommit med i bandet.

Arch Enemy är ett av Sveriges största och välmeriterade metalband, just nu högaktuella med senaste albumet ”Khaos Legions”.

Göteborgsbaserade Engel spelar en industridoftande melodiös metal och har efter två album och ett hårt turnerande gjort sig ett namn i genren. Debuten släpptes 2007 och uppföljaren, kritikerrosade ”Threnody” kom i fjol och första singeln därifrån ”Sense the Fire” snurrades hårt på radio och gav bandet något av en hit. Om man får använda detta ord i dessa sammanhang…

Datum:

8/11 Huskvarna Folkets Park
9/11 Stockholm Tyrol
11/11 Lund Mejeriet
12/11 Göteborg Trädgårn