ARCH ENEMY till Metaltown

Ett av de absolut största banden inom svensk metal, Arch Enemy, fyller under 2011 femton år. Bandet bildades 1996 i Halmstad av gitarristen Michael Amott, just avhoppad från brittiska Carcass. Debutalbumet ”Black Earth” avtäcktes 1998, men det var först med den fjärde plattan ”Wages of Sin” som bandet fick sitt stora genombrott. Här hade mikrofonen tagits över av tyskan Angela Gossow.

Arch Enemys klassiska melodiösa dödsmetall har tillsammans med ett flitigt turnerande resulterat i att bandet skaffat sig fans över hela världen och de tillhör det absoluta toppskiktet i genren. Till dags dato har Arch Enemy hunnit släppa åtta studioalbum och ett nytt, bandets nionde, är planerat att släppas under våren. Vanan trogen lär detta släpp följas av ännu mer idogt turnerande jorden runt. Här hemma ser Sveriges hårdaste bokningsbolag till att Arch Enemy är ett av dragplåstren på årets upplaga av Metaltown i Göteborg. En spelning man inte missar helt enkelt.

www.archenemy.net
www.myspace.com/archenemy
Se www.metaltown.se för mer info & förköp.