GUANO APES

En liten, liten stund i början av 90-talet såg det ut som att Guano Apes skulle ta över världen. Nu blev det inte riktigt så, även om bandet ägde hemlandets och Europas listor en period.
Guano Apes slog igenom till synes över en natt 1997 med debutsingeln ”Open Your Eyes”. Senare samma år kom debutalbumet ”Proud Like A God”. Bandet fick snabbt en stor skara fans i de flesta läger, men framförallt var det den brädåkande publiken som anammade gruppens musik.

Från andra albumet, ”Don’t Give Me Names”, släppte man ”Big in Japan” som singel, en cover på Aphavilles enorma hit från 1984. Med denna rönte bandet ännu mer framgångar. Efter ett tredje album ”Walking On A Thin Line” samt samlingen ”Planet of the Apes” lade man ner verksamheten 2005.

Nu är det alltså dags att med originalsättningen återigen visa var det tyska skåpet skall stå. Missa inte Guano Apes exklusiva spelning i Sverige!

13/4 Stockholm, Nalen/Alcazar (Förköp)

www.guanoapes.org
www.myspace.com/gapes