2 nya band & 1 ny medarbetare till Skrikhult!

ENGEL bildades 2004 utav gitarristerna Niclas Engelin och Marcus Sunesson, båda redan veteraner på Göteborgs metalscen. Efter ett par demosläpp kom så det kritikerrosade debutalbumet ”Absolute Design” hösten 2007. Bandet bestod då även av sångaren Magnus Klavborn, basisten Mikael Håkansson samt trummisen Daniel Moilanen. Ett flitigt turnerande följde därpå, och ENGEL grundmurade sitt rykte som ett hårt jobbande och grymt liveband.

Under denna period lämnar Mikael bandet och ersätts av den nuvarande basisten Steve Drennan. Våren 2009 släpps singeln ”Sense the Fire” som ett första smakprov från det inspelade och klara, andra albumet ”Threnody”. Låten vevas flitigt på Bandit Rock.

Under året turnerar också Niclas med In Flames som ersättare för deras gitarrist Jesper Strömblad. Detta tillsammans med dåvarande skivbolaget SPV’s konkurs gör att plattan blir liggande. Men nu är alltså Threnody släppt, denna gång med nya skivbolaget, franska Seasons of Mist i ryggen. Återigen hyllas ENGEL av både fans och kritiker. Inför releasen lämnar Daniel trumpallen och hans plats tas av nuvarande trummisen Jimmy Olausson.

ENGEL, har med sin industridoftande melodiska dödsmetal, skapat sin egen nisch inom det så kallade Göteborgssoundet. Kommersiellt lättfångat utan att ge något som helst avkall på det råa och hårda i musiken. Dessutom skulle bandet, med tanke på medlemmarnas gemensamma meritlistor, med lätthet kunna kalla sig för en svensk supergrupp. Men det gör de inte gärna, utan låter hellre musiken tala för sig själv istället. Nu är det alltså klart att Skrikhult tar ENGEL under vingarna och detta tillsammans med ett album av Threnody’s kaliber lär göra att många fler kommer att upptäcka bandet.

Skrikhult Production välkomnar dessutom Jonte Samuelsson till staben. Jonte har ett förflutet på Arvikafestivalen där han har varit bandbokare i 5 år.

Jonte flyttade till Falun 2010 för att ta över som projektledare på Rockstad: Falun.
Vid sidan om detta arbete kommer han även att ta hand om en del projekt under Skrikhults vingar.

Först ut av banden han kommer att jobba med är de lovande SCAR SYMMETRY som rönt framgångar främst ute i Europa genom enträget turnerande.

Jonte nås enklast på sin mail: jonte@skrikhult.se eller på telefon: 073-618 71 66