AVANTASIA TILL SVERIGE!

Tobias Sammets allstar projekt Avantasia kommer till Sverige för en exklusiv spelning.
Arenan på Fryshuset i Stockholm är skådeplats för detta, bandets enda spelning på svensk mark.

Datumet är 5/12 och är ett stopp på bandets världsturné som kickar igång den 30/11 i Schweiz.

Tobias Sammet behöver egentligen ingen närmare presentation. Som frontfigur o primus mentor i Edguy sedan 1992 vet alla metalskallar vem han är. Avantasia startade han 1999 som ett sidoprojekt, och första albumet, ”The Metal Opera”, släpptes 2000 blev hyllad av både publik och kritiker. Sedan debuten har det blivit ytterligare fyra studioalbum, varav de två senaste, ”Angel of Babylon” och ”The Wicked Symphony” släpptes samma dag tidigare i år och gick in på första respektive andra plats på den svenska hårdrockslistan. Namnet Avantasia kommer från orden Avalon och Fantasia. En platta och turné med Avantasia har alltid inneburit namnkunniga gästartister, framförallt sångare. Denna sväng utgör inget undantag då man plockar med inga mindre än Michael Kiske, Jorn Lande och Bob Catley. Vi kan dessutom stolt meddela att en av gästmusikerna heter Kai Hansen.

Kiske som tidigare sjöng i Helloween har närmast uppnåt en mytisk status inom genren och har sedan avhoppet från Helloween hållit en låg profil med en handfull gästinhopp och soloalster.
Kiske kunde ses på Sweden Rock i år, frontandes sitt eget band Unisonic vars debutalbum är under inspelning.

Jorn Lande har kallats mycket, och har även sjungit med allt och alla. Med en av hårdrockens starkare röster, sjöng han med Heaven & Hell då de hyllade Ronnie James Dio tidigare i sommar på High Voltage Festival i London. Hans senaste soloalbum ”DIO”, släpptes tidigare i år och är också mycket riktigt en hyllning till mannen med samma namn. Precis som Kiske så kunde man se Jorn under årets Sweden Rock.

Bob Catley är den sanne legendaren. Främst som frontfigur i brittiska pompkungarna Magnum men även som soloartist under egen flagg. Magnum är ett av de banden som existerat längst i rockens tjänst. Bandet bildades redan 1972 i Birmingham och har en stor publik världen över, framförallt i Sverige där de alltid haft ett starkt fäste. Även Magnum sågs senast på Sweden Rock i somras. Senaste alstret ”Into the Valley of the Moonking” kom förra året.

Kai Hansen gör inte uppsättningen sämre. En riktig legend inom melodiös metal. Han var med och startade Helloween i mitten av 80-talet. Efter att han hoppade av dem så startade han Gamma Ray och har sedan dess turnerat jorden runt och blivit en av hårdrockens riktigt stora hjältar.

Avantasia har besökt Sverige en gång tidigare, detta på Sweden Rock Festival 2008. Nu är det alltså dags att i egen regi besöka Sverige för ett exklusivt gig,

Datum: 5/12
Plats: Arenan, Stockholm
Biljettsläpp:  6/9!

2 comments for “AVANTASIA TILL SVERIGE!

Comments are closed.