PARADISE LOST tillbaka till Sverige.

24/11 Köpenhamn The Rock
25/11 Stockholm Debaser Medis
26/11 Oslo John Dee
27/11 Göteborg Brew House
28/11 Malmö KB

Det är bara knappt 2 månader sedan Paradise Lost besökte Sverige senast. Då som ett av de stora namnen på årets Rockweekend festival. Nu är det alltså klart att bandet kommer hit på nytt men denna gång som huvudattraktion. Även besök i Danmark och Norge hinns med.

Paradise Lost bildades i Engelska Halifax redan 1988 och har gått från primitiv dödsmetall på debuten Lost Paradise (1992), via mörk rock med synthinslag på albumet Host (1999), för att sluta cirkeln med en återgång till gothanstruken doom metal på senaste albumet In Requiem (2007). Genombrottet kom med andra albumet Gothic och många anser detta vara den första gothmetal plattan någonsin och bandet anses som pionjärer inom genren.

I september släpps nya albumet Faith Divides Us – Death Unites Us och de stundande konserterna ingår i turnén för det samma. På Rockweekend var förutsättningarna närmast perfekta, det var lerigt, regnigt och allmänt miserabelt. Bandet levererade till fullo! Lär ju inte bli sämre i novembermörkret…

Lämna ett svar