JOHN HOLM PÅ TURNÉ IGEN – BESÖKER NORRKÖPING

La Contessa Promotion & Skrikhult presenterar

John Holm på Turné igen

Sättningen blir fullt band, detta år även utökad med keyboard: 

John Holm – sång och gitarr, Jesper Wihlborg – elgitarr, Alex Holm – munspel, Alexander Gunnarsson – bas, Mattias Sjögren – trummor och Nathan Bisette – Keyboard

John Holm — Sveriges kanske störste musiklegend genom tiderna

Under 70-talet släppte John tre album som ofta benämns bland de bästa som givits ut i Sverige. Sordin (-72), Lagt kort ligger (-74) och Veckans affärer (-76). 

1975 gjorde han sin första turné och exakt 40 år senare, 2015, var det så dags för den andra. Sen dess har han gjort flera hundra spelningar runt om i Sverige och med sig har han en trogen skara som älskat och väntat på hans återtåg. 

Hans egensinniga röst och djupa texter fortsätter att attrahera lyssnare trots att han inte släppt särskilt många skivor. Senaste året aktuell med dokumentären om hans liv samt en bok om albumet Sordin och nu ryktas det om studiotid för att spela in lite.

JOHN HOLM i hjärta, själ, hjärna och kropp… FEM VÄRLDSKLASSALBUM RÄCKER…

Dokumentären om honom – gjord av Johan von Sydow – är den bästa dokumentär jag sett. Som alltid bygger det på att man har en investerad passion i artisten i fråga. Jag har det i John Holm. Sällan har väl nån av egen kraft gjort en dokumentär i lika hög grad som John Holm gör ”Det Finns Så Många Vägar – En Film Om John Holm”.

Fem album.

Samtliga pendlar mellan betygen 4 och 5 plus.

Mycket vill ha mer. Men om man tänker efter, bygger inte så gott som alla stora karriärer på cirka fem album. De fem som räknas. John hoppade över mellanalbumen, de som finns där, men som i slutändan inte räknas. Låtarna som aldrig platsar live.

Det blir nog inget mer.

Men det räcker – och blir över.

John Holm har svensk musikhistorias i särklass bästa röst.

Han är Billie Holiday – plus balle.

Dessutom fick han Anders Burman att åldras tio år bara på några skivinspelningar. En bedrift i sig.

(Tore Börjesson, Musikjournalist)

Inga aktuella shower för tillfället.