NU ÄR DET KLART ATT TIAMAT, LIV SIN OCH KNIGHTS OF THE REALM GÖR GEMENSAMMA KONSERTER I SVERIGE APRIL 2023

Tiamat bildades redan 1989 och gjorde tidigt ett starkt avtryck som pionjärer inom svensk black och death metal, innan de med tredje albumet Clouds (1992) och Grammisnominerade Wildhoney (1994) blev än mer stilbildande inom de mörka rockgenrerna.
Den sistnämnda skivan blev årets album i både Rock Hard och Metal Hammer i Tyskland och Tiamat turnerade i två år med Black Sabbath, Motörhead och Type O Negative.

Mestadels kretsar bandets musik och text kring sångaren Johan Edlund som också är verksam som multikonstnär. Bandets universum är en stämningsfull och mörk juvel, Hypnotisk, mörk och poetisk.
Bandet är kända för sitt mycket utmärkande Tiamatsound och låtar som ofta går i Midtempo.

Tiamat turnerar runt hela världen på festivaler med sina största hits.

Bandmedlemmar:
Johan Edlund: Sång, gitarr
Magnus Henriksson: Gitarr

Gustaf Hielm: Bas
Per Wiberg: Keyboard
Lars Sköld: Trummor

Liv Sin

Liv startade bandet efter att hennes tidigare band Sister Sin 2015 beslöt att lägga ner, efter 13 år av turnerande med band som Slayer, King Diamond, Motörhead, Doro, Arch Enemy, In This Moment, W.A.S.P. och U.D.O.

Liv tog all sin karismatiska kraft och energi med sig till sitt nya band LIV SIN och skapade ett band med mer tyngd och med ett modernare sound.

LIV SIN’s sound har beskrivits som en blandning av det idag klassiskt Göteborgssoundet och modern metal så som Five Finger Death Punch och Parkway Drive men också med en twist av Arch Enemy och Judas Priest. Debutalbumet ”Follow Me”, 2017 producerades av Stefan Kaufmann (ex. U.D.O. & ex. Accept) och Fitty Wienhold (ex. U.D.O.). Album No2 ”Burning Sermons”, 2019 producerad av Emil Nödtveidt (Deathstars).

Musiken utvecklades framåt med mörkare riff, melodiska refränger och en större musikaliska arrangemang.
Liv Sin är vid sidan om Arch Enemy en av Sveriges främsta Female Fronted Metalband.
27 januari 2023 släppts det tredje albumet “KaliYuga” som bjuder på ett mer experimentellt och dynamiskt sound, där Liv och Co går djupare in på mjukare, mörkare och hårdare sidor.

Skivan är inspelad i Solna Sound Recording av Simon Johansson (Wolf) samt Mike Wead (King Diamond) och mixad och mastrad av danska Tue Madsen.

Bandmedlemmar:
Liv Jagrell: Sång
Patrick Ankermark: Gitarr
Per Bjelovuk: Trummor
Jay Matharu: Gitarr
Daniel Skoglund: Bas

Knights Of The Realm,  

Magnus ”Megalomangan” Henriksson, Larry ”The Hammer” Shield och Mean Machine, Bakom dessa alias döljer sig ett antal veteraner inom det svenska hårdrocksscenen; Megalomangan heter egentligen Magnus Henriksson och är till vardags gitarrist i Eclipse, som de senaste 20 åren varit mycket framgångsrika både hemma i Sverige och internationellt. Trummisen Larry ”The Hammer” Shield (Lars Sköld) har turnerat och spelat in plattor med legendariska bandet Tiamat sedan tidigt 90-tal. Marcus von Boisman, med artistnamnet Mean Machine, har verkat i hårdrockens skugga i många år och frontat band som Windupdeads och Stormen.

– Redan när vi hade första låten färdig till det andra albumet som kommer släppas under 2023. I vår fantasi finns väl inga gränser för hur långt vi kan ta det här live men att möta en metal-publik med det här materialet kan nog vara mäktigt nog till att börja med! Allsång och näven i luften är det vi bjuder in till i alla fall! säger Mean Machine (Marcus von Boisman).

Bandmedlemmar:
Marcus von Boisman: Sång
Magnus Henriksson: Gitarr
Lars Sköld: Trummor
Mats Rydström: Bas

Konserterna produceras i samarbete med: 
MTA Rocks, MTA Production & Skrikhult Produktion