WASP TILL METALLSVENSKAN

W.A.S.P.

Chockrockarna har i Sverige legendstatus sedan 80-talet och behöver således ingen närmare presentation. I dagarna firade de 25-årsjubiléet för sitt konceptalbum ”Crimson Idol” genom att släppa ett nyinspelat soundtrack, ”Crimson Idol: Re-idolized” till en kommande film med samma titel. Materialet till filmen består av 100-tals timmar inspelad film, som legat orört sedan 25 år tillbaka. Tills nu.
Då filmen kräver en hel del arbete har bandet beslutat sig för att ställa in flera av sommarens spelningar, så vi känner oss ärade att få husera dem på Metallsvenskan!

Se videon till låten ”Chainsaw Charlie” här: https://www.youtube.com/watch?v=y_WSZN7c4Ak

PAIN

Peter Tägtgren & co kommer till oss på Metallsvenskan i sommar för att leverera en sjujävla show i vanlig ordning. För med sig i bagaget har geniet ett otal hitlåtar som får även det mest deprimerade metalhuvudet att svänga lite på rumpan. Det går inte att undvika.
Det har varit tyst från PAIN-lägret på sistone, senaste albumet ”Coming Home” släpptes 2016, och sedan dess har Peter och hans gäng mest turnerat. Närmast före Metallsvenskan åker bandet till Australien för en mindre turné.

Här en fin liten dänga: https://www.youtube.com/watch?v=35jKfRru5KY

F.K.Ü

När klassiska skräckfilmer möter thrashmetal under en ölfylla så har man F.K.Ü i ett nötskal. Eller i Freddy Krüegers kalsonger om man så vill. Men det är ett intensivt jävla mangel när dessa Uppsalarockare äntrar scenen och levererar sin thrash. Deras senaste alster ”1981” släpptes i november 2017.

Senaste klippet här: https://www.youtube.com/watch?v=Cl6cCO3LS9k


För mer information om Metallsvenskan: http://metallsvenskan.net

För biljetter: www.tickster.com