SATYRICON, GRAVEYARD & HULKOFF – METALLSVENSKAN

SATYRICON

De norska black-metalikonerna Satyricon släppte tidigare i år sitt nionde studioalbum sedan debuten 1993. De var under 90-talet en vital del av den norska black metal-scenen när hela metalvärlden vände sina blickar mot Norge. Idag är de ett av de band från den eran som fortfarande står starka, ja kanske starkast då de ständigt drivs framåt i utvecklingen av frontmannen Satyr och trummisen Frost. Deras liveshower är vida omtalade och du som sett Satyricon live tidigare vet att detta är något som inte får missas när de kommer till Metallsvenskan i sommar!

GRAVEYARD

Göteborgarna har genom åren spelat med storheter som Iron Maiden, Motörhead och Deep Purple. I september 2016 tog de farväl av fansen, men redan i januari 2017 var de tillbaka. Under 2018 kan vi förhoppningsvis se fram emot bluesrockkungarna Graveyards uppföljare till tokhyllade ”Innoncence & Decadence” (2016). Något som det i alla fall inte råder tveksamheter om är att de i sommar kommer till Norrköping och Metallsvenskan för att få hela Östergötland att svänga!

HULKOFF

Pär Hulkoff har gjort sig känd som färgstark sångare och gitarrist i Raubtier, nu är han tillbaka med ett soloprojekt som han kort och gott valt att kalla ”Hulkoff”. Den största skillnaden är att han denna gång väljer att sjunga på engelska. Annars är det samma eurodisco-anstrukna industrimetal med norrländsk svärta som vi vant oss med och blivit bortskämda med av Raubtier. När Hulkoff intar Norrköping kommer urkraften från albumet ”Kven” att träffa Metallsvenskan med full kraft!