W.A.S.P. ”The Bloody Road to Golgotha“ support: Dynazty

Ska vi vara petiga så släpper W.A.S.P. albumet ”Golgotha” via Napalm Records redan i augusti, men turnén som startar i England, enligt hitintills släppta datum, har namngets ”The Bloody Road to Golgotha“ och vilka är vi att ifrågasätta Blackie Lawless?

Nästan sex år har passerat sedan vi senast fick ett W.A.S.P.-album, enligt bandet ska ”Golgotha” fortsätta på samma bana som ”Dominator” (2007) och ”Babylon” (2009) men frontmannen säger själv att det inte är skivan han började göra som kommer att släppas.

“There’s one thing I learned when I was doing ”The Crimson Idol”: If you make a record over too long a time, the record you start out making is not the record you end up finishing. You’ve changed so much as a person over a three or four-year period. You’ve got to be very careful to hold on to the vision.”

Över trettio år i branschen, 17 världsturnéer och nu på väg att släppa sitt 15:e studioalbum!

”We Are Satans People”, ”We Appreciate Stinky Pussy” eller ”We Ain’t Sure, Pal”?  – ”If you don’t know what it means, it’s a bug” – Blackie Lawless.

  • 29/9 Malmö     Moriska – biljetter
  • 30/9 Gothenburg   Trädgårn – biljetter
  • 1/10 Karlstad     Nöjesfabriken – biljetter
  • 2/10 Eskilstuna     Lokomotivet – biljetter
  • 3/10 Karlshamn     Väggahallen – biljetter
  • 5/10 Luleå        Kulturens Hus – biljetter

De stadiga fanbärarna inom den lite ruffigare AOR scenen, Dynazty, värmer upp på WASP’s kommande Sverigesväng (dock inte Luleå). Bandet har sedan starten 2007 släppt fyra album, varav den senaste given ”Renatus”, kom på den finska klassiska etiketten Spinefarm förra året. De har även som ett av få svenska rockband turnerat i Kina. Tidigare i år agerade de förband åt Dragonforce och härnäst står Progpower i Atlanta på tur i september. Efter det ska WASP som sagt få sig en match på scen. Kom i tid!