Unik spelning med Mefisto på Black Christmas

Året MMXIV var mörkret och succén total i Norrköping – Black Christmas är tillbaka och det är dags för bandsläpp! Förra årets upplaga av festivalen Black Christmas var minst sagt en succé, besökare från i stort sätt hela världen såg några utav världen största metalband, faktum är att biljetter såldes i 14 olika länder utanför Sverige. Den uppmärksamme har redan köpt en ”grisen i säcken”-biljett, dessa sålde slut på mindre än en timme vilket är ett tecken på att det är festivalen i sig som lockar! Idag börjar vi släppa banden som gästar Norrköpings ”Flygeln” den 18-19 december och först ut är.

Black_Christmas_Affisch_Web_15(1)

Mefisto – bandet som lyckats med prestationen att bara släppa två demos under sent 80-tal för att sedan lägga ned, men ändå få en 8 sidor lång hyllningsartikel i Sweden Rock Magazine år 2015! Flera svenska metalutövare nämner Mefisto som inspirationskälla. De lirade extrem metal då genren ännu var i sin linda, och nu får vi uppleva det live – på bandets första gig någonsin! Detta blir Mefistos första och enda spelning I Europa.

Ofermod – Detta mytomspunna band bildades redan 1996 i Norrköping. Med sig i bagaget har de två fullängdare, varav den senaste, ”Thaumiel”, släpptes 2012. Black Christmass besökare får här se fram emot ortodox Black/Deathmetal och kanske något nytt material…?

Biljetter finns på www.ticnet.se