Skrikhult Production & Kulturbolaget presenterar stolt BEHEMOTH and CRADLE OF FILTH

behemoth-cradle of filth tour 2014 - poster artwork small

 

Skrikhult Production & Kulturbolaget presenterar stolt BEHEMOTH and CRADLE OF FILTH

 

 

Året är 2014, månaden är februari och den mest extrema, svartaste och skräckfyllda av turnéer lägger sig över Europa.

 

Cradle Of Filth och Behemoth ger sig ut på co-headline turné och nitton datum är bokade över nämnda kontinent varav två av dem är Trädgår’n i Göteborg 24:e februari och Tyrol i Stockholm den 25:e februari.

 

BEHEMOTH må ha varit ett klassiskt black metal-band ursprungligen (”Sventevith” 1995), det var dock inte tillräckligt för den brutalt multibegåvade Negal och man blandade in death metal, progressiva och experimentella element vilket ledde till den mångfacetterade besten ”Zos Kia Cultus” (2002). Efter att ha erövrat och besegrat allt med ”Evangelion” (2009) så var det leukemi som frontmannen var tvungen att bemästra och ur den eldens aska reste sig den man som sliter ”den heliga skriften” i bitar och skapade albumet ”The Satanist” som du enligt Nergal’s uttalande nedan kan förvänta sig samtidigt som turnén startar. Förbered dig på den svartaste utav mässor.

 

”We are immensely proud to start promotion of ”THE SATANIST” on the release date of the album in such a noble company. It’s been a while since we toured Europe for the last time… The wolfpack grew stronger and hungrier and with new opus and stage production we have so much more to offer. This European crusade will be the catalyst of a 2 year long tour so keep your eyes open!”

 

Att överföra den filmiska gothiska skräcken till musik på skiva är något som de brittiska veteranerna i Grammy-nominerade Cradle Of Filth vet exakt hur man gör. Kultförklarade skivan “The Principle of Evil Made Flesh” fastslog redan på 90-talet att trve black metal inte behöver födas i Norge. Idag har Cradle Of Filth blandat in death metal och alla de mörkaste nyanserna i sin musik, senast gjorde Dani Filth sin ”fairytales for adults” med “The Manticore And Other Horrors” (2012). Denna utannonserade turné infaller samtidigt som det 20-årsjubileum “The Principle of Evil Made Flesh” firar så du kan förvänta dig äkta ”supreme vampyric evil” ifrån mästarna inom extrem metal. 

 

Dani Filth kommentarer:

 

”We are very much looking forward to touring with Behemoth, as I think the combined line-up for these momentous shows is definitely very killer. Prepare for some riotous shows immersed in such esteemed dark company, as Cradle traverses an old school tour programm set against a viscerally visual backdrop of nocturnal metal supremacy. In other words, be there or be squared. Pinhead-style!”

 

Med sig på turnén har de svenska In Solitude, chilensk/amerikanska Inquisition och norska Svarttjern.

 

Svenska In Solitude kallas ofta ”det bättre Mercyful Fate”. Låtom oss inte häda, men det är en häpnadsväckande mix av 80-tals metal-anda och ohelig atmosfär som In Solitude bjuder på. Just nu hyllas bandet unisont utav kritiker och fans för deras tredje giv – ”Sister”, är det dags för edsavläggelse för att besitta tronen av heavy metal?   

 

I slutet av 80-talet drog Inquisition ifrån Colombia till Amerika och för att där dyrka den satanistiska altaret av black metal. På deras nya album, “Obscure verses for the multiverse”, ger veteranerna dig smittande riff av ren aggressivitet, en destruktiv atmosfär med fylld av hädiska texter som får Immortal att blekna i den svarta delen av corpsepaint:en.

 

Svarttjern kommer att öppna dessa nitton kvällar utav svart hat. Den dos av människoföraktande, äkta norsk black metal som Oslo-bandet levererat tidigare på album som “Towards the Ultimate” sätter stämningen. Det kommande albumet, “Ultimatum Necrophilia”, släpps 7:e februari 2014 och är även detta uppbyggt av äkta norskt hat så se till att du värmer upp stämbanden innan i närmaste skog. 

 

BEHEMOTH & CRADLE OF FILTH

Behemoth

Cradle of Filth

In Solitude

Inquisition

Svarttjern

 

TOURDATES

24.02.2014 SE – Gothenburg, Trädgår’n

25.02.2014 SE – Stockholm, Tyrol

 

 

LINKS

www.behemoth.pl

www.theorderofthedragon.com

www.facebook.com/insolitudeofficial

www.facebook.com/inquisition.official

www.facebook.com/svarttjern

 

Biljetter och mer info hittar du på skrikhult.se och kulturbolaget.se